Korona pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 1 kk só
- 2 kk cukor
Töltelékhez:
- 25 dkg sonka
- 10 dkg gomba (friss, vagy konzerv)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 közepes fej hagyma
- só, bors ízlés szerint
- pár szem olajbogyó
- ketchup
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, margarint, sót, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Jól kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, a gombát és a hagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük. Összekeverjük a hagymát, gombát, sonkát, olajbogyót és a reszelt sajtot. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót és borsot.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi, sütőlemez méretére, majd a közepébe bejelölünk egy 12-13 cm átmérőjű kört. A kör mentén megkenjük a tésztát ketchuppal, elterítjük a tölteléket egészen a tészta széléig. A kirajzolt kört nyolc részre vágjuk és kihajtjuk, a tészta alá. Ezt már érdemes a tepsiben elvégezni.
180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »