Körbe virslis pizza paradicsomos alappal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3,5 dl tej
- 2 kk só
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 8 dkg margarin
Szószhoz:
- 5 dkg szalonna
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2,5 dl paradicsomlé
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 2 ek liszt
Feltéthez:
- 20 dkg párizsi
- 8 szál virsli
- 1 doboz kukorica konzerv
- 15 dkg trappista sajt
Díszítéshez:
- 6 nagy karika kaliforniai paprika
- 1 kis csokor apróra vágott metélőhagyma
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a morzsolt fűszereket, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkra, a megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és a liszttel megszórva sűrűre főzzük.
A párizsit kockázzuk apróra, majd kicsit pirítsuk meg a szószban. A megkelt tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyiket kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. 4 szál hosszabb virslit elfelezünk és a tészta szélétől kb. 2-3 cm-re körberakjuk.
Felhajtogatjuk a tészta szélét, a virsliket betakargatva, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy süléskor ne nyíljon szét. Egy sütőpapíros tepsibe vagy kerek pizzasütő formára rakjuk a tésztát. Egy éles késsel vágjuk kb. 2 cm szélesen át a virslis részt.
Forgassuk az ég felé úgy, hogy a virsli vágott fele felfelé nézzen. Kenjük meg a szósz felével a tészta közepét. Szórjuk meg a kukorica felével, majd reszeljük rá a sajt felét. Ezt a műveletsort ismételjük meg a másik tésztával is.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve díszíthetjük paprikával, metélőhagymával.
Tipp:
A formázásról további képek megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »