Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a morzsolt fűszereket, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkra, a megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és a liszttel megszórva sűrűre főzzük.
A párizsit kockázzuk apróra, majd kicsit pirítsuk meg a szószban. A megkelt tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyiket kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. 4 szál hosszabb virslit elfelezünk és a tészta szélétől kb. 2-3 cm-re körberakjuk.
Felhajtogatjuk a tészta szélét, a virsliket betakargatva, majd kicsit lenyomkodjuk, hogy süléskor ne nyíljon szét. Egy sütőpapíros tepsibe vagy kerek pizzasütő formára rakjuk a tésztát. Egy éles késsel vágjuk kb. 2 cm szélesen át a virslis részt.
Forgassuk az ég felé úgy, hogy a virsli vágott fele felfelé nézzen. Kenjük meg a szósz felével a tészta közepét. Szórjuk meg a kukorica felével, majd reszeljük rá a sajt felét. Ezt a műveletsort ismételjük meg a másik tésztával is.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve díszíthetjük paprikával, metélőhagymával.
A formázásról további képek megtekinthetők a blogon.