Koktélrákos, tejszínes tagliatelle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- 2 dl tejszín
- bazsalikomlevél
- só
- bors
- 200 g tészta (tagliatelle)
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd pici olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, rövid ideig pároljuk tovább vigyázva, nehogy megégjen, és öntsünk hozzá 1 dl száraz fehérbort.
A rákokat tisztítsuk meg alaposan, tegyük a serpenyőbe, és 10 percig pároljuk tovább.
Fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük fel 2 dl főzőtejszínnel. Keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát egy csepp olívaolajjal, miután pedig leszűrtük, már csak a tálalás marad hátra.
Ízesítsük bazsalikommal és végül pici citrommal.
A koktélrákos, tejszínes tagliatelle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »