Koktélrákos, tejszínes tagliatelle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- 2 dl tejszín
- bazsalikomlevél
- só
- bors
- 200 g tészta (tagliatelle)
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd pici olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, rövid ideig pároljuk tovább vigyázva, nehogy megégjen, és öntsünk hozzá 1 dl száraz fehérbort.
A rákokat tisztítsuk meg alaposan, tegyük a serpenyőbe, és 10 percig pároljuk tovább.
Fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük fel 2 dl főzőtejszínnel. Keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát egy csepp olívaolajjal, miután pedig leszűrtük, már csak a tálalás marad hátra.
Ízesítsük bazsalikommal és végül pici citrommal.
A koktélrákos, tejszínes tagliatelle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »