Koktélrákos, tejszínes tagliatelle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- 2 dl tejszín
- bazsalikomlevél
- só
- bors
- 200 g tészta (tagliatelle)
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd pici olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, rövid ideig pároljuk tovább vigyázva, nehogy megégjen, és öntsünk hozzá 1 dl száraz fehérbort.
A rákokat tisztítsuk meg alaposan, tegyük a serpenyőbe, és 10 percig pároljuk tovább.
Fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük fel 2 dl főzőtejszínnel. Keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát egy csepp olívaolajjal, miután pedig leszűrtük, már csak a tálalás marad hátra.
Ízesítsük bazsalikommal és végül pici citrommal.
A koktélrákos, tejszínes tagliatelle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »