Koktélrákos, tejszínes tagliatelle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Koktélrákos, tejszínes tagliatelle

Hozzávalók:

  • 200 g garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 2 dl tejszín
  • bazsalikomlevél
  • bors
  • 200 g tészta (tagliatelle)
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

A vöröshagymát vágjuk apróra, majd pici olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, rövid ideig pároljuk tovább vigyázva, nehogy megégjen, és öntsünk hozzá 1 dl száraz fehérbort.

A rákokat tisztítsuk meg alaposan, tegyük a serpenyőbe, és 10 percig pároljuk tovább.

Fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük fel 2 dl főzőtejszínnel. Keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát egy csepp olívaolajjal, miután pedig leszűrtük, már csak a tálalás marad hátra.

Ízesítsük bazsalikommal és végül pici citrommal.