Kínai sült tészta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 4 kávéskanál kínai ötfűszer keverék
- 2 kávéskanál chiliszósz
- só
- 2 ek keményítő
- 1/2 dl szezámolaj
- 1 l zöldségleves
- 50 dkg kínai FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos metélt
- 4 szál szálzerrel
- 10 dkg shitake gomba
- 3 kápia paprika
- 4 szál újhagyma
- 10 dkg babcsíra
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, elkeverjük sóval, ötfűszer keverékkel, chiliszósszal. Megszórjk keményítővel, elkeverjük és wokban 2 ek forró szezámolajban megpirítjuk, majd félretesszük.
Zöldségleves híján 1 l vízben elkeverünk 5 tk ételízesítőt vagy 2-3 zöldségleves kockát, felforraljuk, beletesszük a metéltet, roppanósra főzzük és leszűrjük. 2 ek olajon megpirítjuk és a húshoz keverjük.
A zellerszárat, újhagymát, shitake gombát és paprikát vékony metéltre vágjuk és a babcsírával együtt a maradék olajon roppanósra pirítjuk.
Végül hozzáadjuk a húsos tésztát, meglocsoljuk 2-3 dl zöldséges tésztafőző lével, 1-2 perc alatt nagy lángon összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.