Kínai sült tészta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 4 kávéskanál kínai ötfűszer keverék
- 2 kávéskanál chiliszósz
- só
- 2 ek keményítő
- 1/2 dl szezámolaj
- 1 l zöldségleves
- 50 dkg kínai
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos metélt
- 4 szál szálzerrel
- 10 dkg shitake gomba
- 3 kápia paprika
- 4 szál újhagyma
- 10 dkg babcsíra
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, elkeverjük sóval, ötfűszer keverékkel, chiliszósszal. Megszórjk keményítővel, elkeverjük és wokban 2 ek forró szezámolajban megpirítjuk, majd félretesszük.
Zöldségleves híján 1 l vízben elkeverünk 5 tk ételízesítőt vagy 2-3 zöldségleves kockát, felforraljuk, beletesszük a metéltet, roppanósra főzzük és leszűrjük. 2 ek olajon megpirítjuk és a húshoz keverjük.
A zellerszárat, újhagymát, shitake gombát és paprikát vékony metéltre vágjuk és a babcsírával együtt a maradék olajon roppanósra pirítjuk.
Végül hozzáadjuk a húsos tésztát, meglocsoljuk 2-3 dl zöldséges tésztafőző lével, 1-2 perc alatt nagy lángon összeforgatjuk és forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »