Kínai sült tészta recept

Hozzávalók:
- 250 g spaghetti (makaróni)
- 2 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 4 kínai káposzta levél
- 50 ml szójaszósz
- 5 csiperke gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika (vagy csiliszósz)
- olívaolaj
- 200 ml víz
Elkészítése:
A zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra, a gombát szeletekre. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
Pótoljuk az olívaolajat, a fél csomag tésztát kettétörjük, és SZÁRAZON barnára pirítjuk az olajon. Ha szép barna lett, hozzáöntjük a félretett zöldségeket, ízesítjük a fokhagymával, a szójaszósszal és a csilivel. Majd hozzáöntünk kevés vizet, (kb. 2 dl-t), és fedő alatt pároljuk.
Ha elfőtte az aláöntött vizet, akkor folyamatosan kis mennyiségekkel addig pótoljuk, amíg a tészta meg nem puhul.
Tipp:
Én imádom, remélem más is megszereti majd
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »