Kínai sült tészta recept

Hozzávalók:
- 250 g spaghetti (makaróni)
- 2 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 4 kínai káposzta levél
- 50 ml szójaszósz
- 5 csiperke gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika (vagy csiliszósz)
- olívaolaj
- 200 ml víz
Elkészítése:
A zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra, a gombát szeletekre. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
Pótoljuk az olívaolajat, a fél csomag tésztát kettétörjük, és SZÁRAZON barnára pirítjuk az olajon. Ha szép barna lett, hozzáöntjük a félretett zöldségeket, ízesítjük a fokhagymával, a szójaszósszal és a csilivel. Majd hozzáöntünk kevés vizet, (kb. 2 dl-t), és fedő alatt pároljuk.
Ha elfőtte az aláöntött vizet, akkor folyamatosan kis mennyiségekkel addig pótoljuk, amíg a tészta meg nem puhul.
Tipp:
Én imádom, remélem más is megszereti majd
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »