Kínai csirkés pirított tészta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé (bőr nélkül)
- 1 közepes zellergumó
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 hegyes erős paprika
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/4 káposzta
- szójaszósz
- kínai wok fűszerkeverék
- 20 dkg kínai
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos metélt - étolaj
- bors
Elkészítése:
Felcsíkozzuk a csirkemellet és a zöldségeket. Egy wokban, pici olajon sóval és borssal hirtelen megsütjük a csirkemell darabokat.
A húst félrerakjuk, és ugyanabban az edényben a zöldségeket is pirítjuk, de csak annyira, hogy kissé még “res” maradjon (kb. 5 perc), közben hozzáadjuk a fűszerkeveréket is (külön sózni nem kell, elég sós a bolti keverék).
Időközben megfőzzük és lecsöpögtetjük a tésztát, majd a sült zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Alaposan átpirítjuk, majd tisztességes mennyiségű szójaszósszal összeforgatjuk. Zöldpaprikával díszítjük.
A kínai csirkés pirított tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

