Kínai csirkés pirított tészta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé (bőr nélkül)
- 1 közepes zellergumó
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 hegyes erős paprika
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/4 káposzta
- szójaszósz
- kínai wok fűszerkeverék
- 20 dkg kínai FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos metélt
- étolaj
- bors
Elkészítése:
Felcsíkozzuk a csirkemellet és a zöldségeket. Egy wokban, pici olajon sóval és borssal hirtelen megsütjük a csirkemell darabokat.
A húst félrerakjuk, és ugyanabban az edényben a zöldségeket is pirítjuk, de csak annyira, hogy kissé még “res” maradjon (kb. 5 perc), közben hozzáadjuk a fűszerkeveréket is (külön sózni nem kell, elég sós a bolti keverék).
Időközben megfőzzük és lecsöpögtetjük a tésztát, majd a sült zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Alaposan átpirítjuk, majd tisztességes mennyiségű szójaszósszal összeforgatjuk. Zöldpaprikával díszítjük.
A kínai csirkés pirított tészta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 88 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.