Kínai csirkés pirított tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kínai csirkés pirított tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé (bőr nélkül)
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/4 káposzta
  • szójaszósz
  • kínai wok fűszerkeverék
  • 20 dkg kínai tojásos metélt
  • étolaj
  • bors

Elkészítése:

Felcsíkozzuk a csirkemellet és a zöldségeket. Egy wokban, pici olajon sóval és borssal hirtelen megsütjük a csirkemell darabokat.

A húst félrerakjuk, és ugyanabban az edényben a zöldségeket is pirítjuk, de csak annyira, hogy kissé még “res” maradjon (kb. 5 perc), közben hozzáadjuk a fűszerkeveréket is (külön sózni nem kell, elég sós a bolti keverék).

Időközben megfőzzük és lecsöpögtetjük a tésztát, majd a sült zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Alaposan átpirítjuk, majd tisztességes mennyiségű szójaszósszal összeforgatjuk. Zöldpaprikával díszítjük.