Kevert almafánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg savanykás alma (lereszelve)
- ½ cs szárított élesztő
- ½ ek cukor
- 2,5 dl tej
- 2 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
- lekvár a kínáláshoz
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a cukrot, langyosítjuk. Ebbe kerül az élesztő, amivel felfuttatjuk. A többi hozzávalók egy nagy tálba tesszük, ha a kovász feljött beleöntjük.
Összekeverjük, egy fél órát állni hagyjuk. Olajat melegítünk, majd kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Mindkét oldalát kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »