Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert almafánk recept

Kevert almafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg savanykás alma (lereszelve)
    • ½ cs szárított élesztő
    • ½ ek cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés só
    • olaj a sütéshez
    • porcukor a szóráshoz
    • lekvár a kínáláshoz

    Elkészítése:

    A tejbe beletesszük a cukrot, langyosítjuk. Ebbe kerül az élesztő, amivel felfuttatjuk. A többi hozzávalók egy nagy tálba tesszük, ha a kovász feljött beleöntjük.

    Összekeverjük, egy fél órát állni hagyjuk. Olajat melegítünk, majd kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Mindkét oldalát kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá