Kenyértekercs pestoval és feta sajttal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
- 3 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 csomag szárított éleszt
- 2 ek olíva olaj
- kb. 3,5 dl forró víz (a vizet óvatosan adagoljuk, a lényeg, hogy sima, jól gyúrható tésztát kapjunk)
- 150 g piros pesto
- 30 dkg fetasajt (nem baj ha kevesebb, nálam sem volt ennyi)
Elkészítése:
A hozzávalókat a pesto és a sajt kivételével összegyúrjuk és letakarva meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a pestoval és rámorzsoljuk a feta sajtot is. A tészta széleit 1,5 cm szélesen hagyjuk szabadon. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A tekercs széleit egy kicsit nyomkodjuk össze és az egészet a tenyerünkkel kicsit gyúrjuk át. Mehet is vissza a tepsibe. (sütőpapírt hagyjuk alatta)
A sütőt melegítsük elő 225 fokra és a tekercset 10 percig süssük így. Ezután a hőfokot csökkentsük 190 fokra és további 15-20 perc alatt süssük készre.
Várjuk meg míg kihűl, ezután már szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »