Kenyértekercs pestoval és feta sajttal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
- 3 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 csomag szárított éleszt
- 2 ek olíva olaj
- kb. 3,5 dl forró víz (a vizet óvatosan adagoljuk, a lényeg, hogy sima, jól gyúrható tésztát kapjunk)
- 150 g piros pesto
- 30 dkg fetasajt (nem baj ha kevesebb, nálam sem volt ennyi)
Elkészítése:
A hozzávalókat a pesto és a sajt kivételével összegyúrjuk és letakarva meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a pestoval és rámorzsoljuk a feta sajtot is. A tészta széleit 1,5 cm szélesen hagyjuk szabadon. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A tekercs széleit egy kicsit nyomkodjuk össze és az egészet a tenyerünkkel kicsit gyúrjuk át. Mehet is vissza a tepsibe. (sütőpapírt hagyjuk alatta)
A sütőt melegítsük elő 225 fokra és a tekercset 10 percig süssük így. Ezután a hőfokot csökkentsük 190 fokra és további 15-20 perc alatt süssük készre.
Várjuk meg míg kihűl, ezután már szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »