Kenyértekercs pestoval és feta sajttal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
- 3 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 csomag szárított éleszt
- 2 ek olíva olaj
- kb. 3,5 dl forró víz (a vizet óvatosan adagoljuk, a lényeg, hogy sima, jól gyúrható tésztát kapjunk)
- 150 g piros pesto
- 30 dkg fetasajt (nem baj ha kevesebb, nálam sem volt ennyi)
Elkészítése:
A hozzávalókat a pesto és a sajt kivételével összegyúrjuk és letakarva meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a pestoval és rámorzsoljuk a feta sajtot is. A tészta széleit 1,5 cm szélesen hagyjuk szabadon. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük.
A tekercs széleit egy kicsit nyomkodjuk össze és az egészet a tenyerünkkel kicsit gyúrjuk át. Mehet is vissza a tepsibe. (sütőpapírt hagyjuk alatta)
A sütőt melegítsük elő 225 fokra és a tekercset 10 percig süssük így. Ezután a hőfokot csökkentsük 190 fokra és további 15-20 perc alatt süssük készre.
Várjuk meg míg kihűl, ezután már szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »