Tepsis lángos recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg főtt krumpli
- só
- 5 dkg margarin
- 1 dl tej
- kevés cukor
- 3 dkg élesztő
Tetejére:
- 1 nagy tejföl
- 2 tömlős krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük, majd áttörjük és 1 kávéskanál cukrot, 1 evőkanál sót és 1 dl tejet adunk hozzá. Belekeverjük a margarint, majd rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd állni hagyjuk.
Körülbelül egy óra múlva kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, a tejfölbe belenyomjuk a két tömlős sajtot és a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük. A masszát rásimítjuk a tésztára majd, cikkekre vágott hagymát teszünk rá és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

