Kenyérlángos (langalló) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 3,5 dl-4 dl víz amennyit felvesz,hogy jól gyúrható legyen
- csipet cukor
- 500 ml tejföl
- 20 dkg sajt reszelve
- esetleg fokhagyma
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk.
Kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban kelesszük 20 percet.
Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Ha valaki szereti akkor szeletelhet vagy törhet fokhagymát a tejfölbe nagyon finom így is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »