Kenyérlángos (langalló) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 3,5 dl-4 dl víz amennyit felvesz,hogy jól gyúrható legyen
- csipet cukor
- 500 ml tejföl
- 20 dkg sajt reszelve
- esetleg fokhagyma
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk.
Kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban kelesszük 20 percet.
Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Ha valaki szereti akkor szeletelhet vagy törhet fokhagymát a tejfölbe nagyon finom így is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

