Kenyérlángos (langalló)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 3,5 dl-4 dl víz amennyit felvesz,hogy jól gyúrható legyen
  • csipet cukor
  • 500 ml tejföl
  • 20 dkg sajt reszelve
  • esetleg fokhagyma

Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk.

Kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban kelesszük 20 percet.

Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

Ha valaki szereti akkor szeletelhet vagy törhet fokhagymát a tejfölbe nagyon finom így is.