Langalló recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 nagyobb burgonya
- 2 ek libazsír
- 2 ek joghurt
- 2 tk só
- 2 dl langyos víz
- 1 tk kristálycukor
A kenéshez:
- 4 dl tejföl
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.
Elkészítése:
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük.
A sonkát és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, pórét, kolbászt, paprikát, paradicsomot vékony karikákra vágjuk.
A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben.
Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A feltétet tetszőlegesen variálhatjuk attól függően,hogy mit szeretünk vagy éppen mi van otthon!
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »