Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Langalló recept

Langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 nagyobb burgonya
    • 2 ek libazsír
    • 2 ek joghurt
    • 2 tk só
    • 2 dl langyos víz
    • 1 tk kristálycukor

    A kenéshez:

    • 4 dl tejföl
    • A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.

    Elkészítése:

    Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

    Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük.

    A sonkát és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, pórét, kolbászt, paprikát, paradicsomot vékony karikákra vágjuk.

    A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

    Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben.

    Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

    A feltétet tetszőlegesen variálhatjuk attól függően,hogy mit szeretünk vagy éppen mi van otthon!

    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá