Kenyérlángos (Töki pompos) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 liter langyos víz
- 1 kg liszt
- 3 zacskó szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
Feltét:
- 500 g lecsókolbász
- 25 dkg szalonna
- 3 kis tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 fej lilahagyma
- esetleg sajt
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle.
Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet: hagyma, szalonna, lecsókolbász, a tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát.
A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom (ez az adag kb 2 nagy tepsi), bekenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá hagymakarika, kolbász, szalonna, tetejét kicsit még megkenem tejföllel. Kb 30 percet kell sütni 200 fokon.
Amikor majdnem kész (ha van otthon) teszek rá reszelt sajtot!
A kenyérlángos (töki pompos) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

