Kenyérlángos (Töki pompos) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 liter langyos víz
- 1 kg liszt
- 3 zacskó szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
Feltét:
- 500 g lecsókolbász
- 25 dkg szalonna
- 3 kis tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 fej lilahagyma
- esetleg sajt
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle.
Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet: hagyma, szalonna, lecsókolbász, a tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát.
A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom (ez az adag kb 2 nagy tepsi), bekenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá hagymakarika, kolbász, szalonna, tetejét kicsit még megkenem tejföllel. Kb 30 percet kell sütni 200 fokon.
Amikor majdnem kész (ha van otthon) teszek rá reszelt sajtot!
A kenyérlángos (töki pompos) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »