Kenyérlángos (Töki pompos) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 liter langyos víz
- 1 kg liszt
- 3 zacskó szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
Feltét:
- 500 g lecsókolbász
- 25 dkg szalonna
- 3 kis tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 fej lilahagyma
- esetleg sajt
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle.
Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet: hagyma, szalonna, lecsókolbász, a tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát.
A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom (ez az adag kb 2 nagy tepsi), bekenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá hagymakarika, kolbász, szalonna, tetejét kicsit még megkenem tejföllel. Kb 30 percet kell sütni 200 fokon.
Amikor majdnem kész (ha van otthon) teszek rá reszelt sajtot!
A kenyérlángos (töki pompos) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »