Kenyérlángos (Töki pompos)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 0,5 liter langyos víz
  • 1 kg liszt
  • 3 zacskó szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só

Feltét:

  • 500 g lecsókolbász
  • 25 dkg szalonna
  • 3 kis tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • esetleg sajt

Elkészítése:

A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle.

Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet: hagyma, szalonna, lecsókolbász, a  tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát.

A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom (ez az adag kb 2 nagy tepsi), bekenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá hagymakarika, kolbász, szalonna, tetejét kicsit még megkenem tejföllel. Kb  30 percet kell sütni 200 fokon.

Amikor majdnem kész (ha van otthon) teszek rá reszelt sajtot!