Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 dl étolaj
- 1 kocka élesztő
- 2-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 2 kis dobozos tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt-főtt tarja
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót. Hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat is, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát, és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, a kolbászt és a felszeletelt lila hagymát.
Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben (220-250 fok) készre sütjük.
A kenyérlángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »