Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 dl étolaj
- 1 kocka élesztő
- 2-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 2 kis dobozos tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt-főtt tarja
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót. Hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat is, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát, és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, a kolbászt és a felszeletelt lila hagymát.
Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben (220-250 fok) készre sütjük.
A kenyérlángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »