Kenyérlángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 dl étolaj
- 1 kocka élesztő
- 2-3 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 2 kis dobozos tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt-főtt tarja
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót. Hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat is, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát, és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, a kolbászt és a felszeletelt lila hagymát.
Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben (220-250 fok) készre sütjük.
A kenyérlángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 12 g