Kenyérlángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 2 kis dobozos tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej lila hagyma
  • 20 dkg sajt

Elkészítése:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót. Hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat is, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát, és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, a kolbászt és a felszeletelt lila hagymát.

Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben (220-250 fok) készre sütjük.