Kefires lángos recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 6 dl kefir
- 3 tk só
- 100 dkg liszt
A sütéshez:
- kb. 5 dl olaj
A tetejére:
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl
- 20-25 dkg sajt reszelt
Elkészítése:
Egy kevés langyos kefirben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefirt,a tojásokat és a sót. Jól elkeverjük, végül a lisztet is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Ha előre készítjük el a tésztát, pl. előtte való nap, akkor éjszakára (felhasználásig) tegyük hűtőbe.)
Lisztes kézzel gombócokat csípünk, ellapítjuk, széleit széthúzogatjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot.
Fokhagymával bedörzsöljük, a tetejét megsózzuk, ha szükséges. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs kefir, tejföllel is lehet helyettesíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »