Hozzávalók:
A sütéshez:
A tetejére:
Elkészítése:
Egy kevés langyos kefirben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefirt,a tojásokat és a sót. Jól elkeverjük, végül a lisztet is hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Ha előre készítjük el a tésztát, pl. előtte való nap, akkor éjszakára (felhasználásig) tegyük hűtőbe.)
Lisztes kézzel gombócokat csípünk, ellapítjuk, széleit széthúzogatjuk, és bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk a fölösleges zsiradékot.
Fokhagymával bedörzsöljük, a tetejét megsózzuk, ha szükséges. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Ha nincs kefir, tejföllel is lehet helyettesíteni.