Kapros-szalámis kenyérlángos recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1,6 dl víz
- 3 ek olaj
Szószhoz:
- 4 ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 tk házi fokhagymakrém
Feltéthez:
- 10 dkg szalámi
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes darabokra vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel, beleszórjuk a kaprot is.
Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére nyújtott tésztát belefektetjük.
Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A kapor szezon nem telhet el kapros kenyérlángos nélkül. Most szalonna helyett egy kevés szalámi került rá és a kisült finomságot is megszórtam a friss fűszernövénnyel. Jó kapros lett az biztos.
Gyorsan el is fogyott.