Kapros-szalámis kenyérlángos recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csapott tk só
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1,6 dl víz
- 3 ek olaj
Szószhoz:
- 4 ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csokor friss kapor
- 1 tk házi fokhagymakrém
Feltéthez:
- 10 dkg szalámi
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk és elkeverjük, de nem szükséges futtatni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a megtisztított kaprot apróra, a szalámit közepes darabokra vágjuk.
A tejfölt simára keverjük a sóval, fokhagymakrémmel, beleszórjuk a kaprot is.
Egy nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a méretére nyújtott tésztát belefektetjük.
Megkenjük a kapros tejföllel és rászórjuk a szalámit.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A kapor szezon nem telhet el kapros kenyérlángos nélkül. Most szalonna helyett egy kevés szalámi került rá és a kisült finomságot is megszórtam a friss fűszernövénnyel. Jó kapros lett az biztos.
Gyorsan el is fogyott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

