Káposztás pirog recept
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Néhány percig pároljuk, majd kevés bort öntünk hozzá, és addig folytatjuk a párolást, míg a folyadék teljesen el nem párolog. Őrölt borssal, esetleg kevés sóval ízesítjük. Hagyjuk hűlni.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a közepén mélyedést képezünk, ebbe tesszük a puha, de nem olvadt vajat, a sót, és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk. Hűtőben 45 percig pihentetjük.
Ezután 5 mm vastagra nyújtjuk, egy jó nagy átmérőjű derelye formába helyezzük, és összepréseljük. Ha ilyen nincs, akkor 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
A közepére halmozzuk a tölteléket, ráhelyezünk egy másik korongot, a szélét egy villával lenyomkodjuk, így nem jön ki a töltelék, és mutatós is lesz.
A pirogokat kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük őket, és előmelegített, forró sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

