Káposztás kocka recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta (kb. 60-70 dkg)
- 25 dkg kocka tészta
- kb. 1 tk cukor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk.
A többi részét csíkokra szeleteljük, meghintjük sóval és kissé átforgatjuk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett nedvességet belőle.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a cukrot és kissé karamellizáljuk meg. Ha már világosbarna, dobjuk rá a csíkokra vágott káposztát, és erős lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg.
Közben a tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A tésztát a pirított káposztával összeforgatjuk.
Borssal ízlés szerint megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »