Káposztás kocka recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta (kb. 60-70 dkg)
- 25 dkg kocka tészta
- kb. 1 tk cukor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk.
A többi részét csíkokra szeleteljük, meghintjük sóval és kissé átforgatjuk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett nedvességet belőle.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a cukrot és kissé karamellizáljuk meg. Ha már világosbarna, dobjuk rá a csíkokra vágott káposztát, és erős lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg.
Közben a tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A tésztát a pirított káposztával összeforgatjuk.
Borssal ízlés szerint megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »