Káposztás kocka recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta (kb. 60-70 dkg)
- 25 dkg kocka tészta
- kb. 1 tk cukor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk.
A többi részét csíkokra szeleteljük, meghintjük sóval és kissé átforgatjuk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett nedvességet belőle.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a cukrot és kissé karamellizáljuk meg. Ha már világosbarna, dobjuk rá a csíkokra vágott káposztát, és erős lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg.
Közben a tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A tésztát a pirított káposztával összeforgatjuk.
Borssal ízlés szerint megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

