Káposztás fodroska recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 2-3 ek olaj
- 25 dkg fodros kockatészta
Elkészítése:
A káposzta 2-3 külső levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük. Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet. Egy magas falú serpenyőbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és megpirítjuk. Megszórjuk a borssal.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük. A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk. Pár percre visszatesszük a tűzre és átforrósítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »