Káposztás fodroska recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 2-3 ek olaj
- 25 dkg fodros kockatészta
Elkészítése:
A káposzta 2-3 külső levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük. Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet. Egy magas falú serpenyőbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és megpirítjuk. Megszórjuk a borssal.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük. A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk. Pár percre visszatesszük a tűzre és átforrósítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.