Káposztás fodroska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 2-3 ek olaj
  • 25 dkg fodros kockatészta

Elkészítése:

A káposzta 2-3 külső levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük. Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet. Egy magas falú serpenyőbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és megpirítjuk. Megszórjuk a borssal.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük. A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk. Pár percre visszatesszük a tűzre és átforrósítjuk.