Juhtúrós rakott makaróni recept

Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 5 dkg vaj
- 5 cl étolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 25-30 dkg sertéshús
- 20 dkg juhtúró vagy 2 csomag brindza
- 4 dl tejföl
- 15 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajt
- pirospaprika, törött bors, Ételízesítő, pizzafűszer
Elkészítése:
A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.
A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, kevés olvasztott vajjal összekeverjük. Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük. Delikát ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, Pizzaporral és törött borssal fűszerezzük. Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá. Magas falú tűzálló tálat vagy lábast kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét. Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst. Ismét a juhtúró következik, végül a makarónival fejezzük be a rétegezést. Kétféle reszelt sajttal (trappistával és valamilyen füstölt sajttal) gazdagon megszórjuk. Tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »