Juhtúrós rakott makaróni

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 5 dkg vaj
  • 5 cl étolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 25-30 dkg sertéshús
  • 20 dkg juhtúró vagy 2 csomag brindza
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajt
  • pirospaprika, törött bors, Ételízesítő, pizzafűszer

Elkészítése:
A makarónit forrásban lévő, sós vízbe tesszük és kifőzzük.
A leszűrt és leöblített tésztát egy edénybe rakjuk, kevés olvasztott vajjal összekeverjük. Olajban apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet hozzáöntve, gyorsan elkeverjük. Delikát ételízesítővel, őrölt vagy darált pirospaprikával, Pizzaporral és törött borssal fűszerezzük. Fedővel letakarva a húst puhára pároljuk, ügyelve arra, hogy mindig csak kevés vizet öntsünk rá. Magas falú tűzálló tálat vagy lábast kivajazunk, beleöntjük a makaróni egyik felét. Ezt megszórjuk a juhtúró felével, majd ráöntjük a darált húst. Ismét a juhtúró következik, végül a makarónival fejezzük be a rétegezést. Kétféle reszelt sajttal (trappistával és valamilyen füstölt sajttal) gazdagon megszórjuk. Tetejét 1 nagy pohár (400-450 gr) tejföllel leöntjük, és közép meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.