Jamie Oliver pizzája recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 20 dkg búzadara
- 1 ek só
- 14 g szárított élesztő
- 1 ek cukor
- kb. 6,5 dl langyos víz
Paradicsomszószhoz:
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom (szárítottból kb. 2 ek)
- 40 dkg paradicsom
- só
- bors
Feltéthez:
- rukkola
- kukorica
- sajt
- sonka
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és a búzadarával, a közepébe egy nagy mélyedést csinálunk. A cukort és az élesztőt a langyos víz kb. felébe tesszük, néhány percig hagyjuk állni, amíg felfut, majd beleöntjük a mélyedésbe. Összedolgozzuk a tésztát. Amennyi víz szükséges, annyit még hozzáadunk, hogy egy nem ragadós tésztát kapjuk. Ezután még kb. 10 percig gyúrjuk, hogy a tészta jó rugalmas, puha, sima legyen. A tészta tetejét belisztezzük, és 15 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
Ezután elkészítjük a szószt.
A paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk. Egy lábosban olajat hevítünk, apróra vágjuk a fokhagymát, és beledobjuk az olajba. Nagyon figyeljünk, hogy ne égessük meg. Amikor aranybarna, hozzáadjuk a paradicsomot, ízlés szerint sót és borsot. Ha SZÁRÍTOTT bazsalikomot használunk, azt is ekkor adjuk hozzá. Kb. 20 percig főzzük, közben szétnyomjuk a paradicsomokat. Vigyázzunk, ne nagyon forraljuk, mert a paradicsom szeret “köpködni”, és ha a bőrünkre kerül, csúnya égési sérüléseket okozhat. Amikor kész van, akkor adjuk hozzá a FRISS bazsalikomot.
Ha a tészta megkelt, annyi részre osztjuk, ahány pizzát szeretnénk csinálni belőle. Én hat részre szoktam. A tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, de nem baj az sem, ha ovális, vagy egyéb formájú lesz.
Megkenjük a szósszal, és elhelyezzük rá a feltétet. A rukkolát rátehetjük most is, de ha frissen szeretjük, akkor a pizza sütése közben, már amikor majdnem kész, akkor helyezzük rá, így nem fonnyad és szárad össze.
250 fokon 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp:
Ha gyerekeknek, vagy partira csináljuk, oszthatjuk több részre is és csinálhatunk kisebb, mini pizzákat, vagy akár calzonét is.
A calzonéhoz a vékonyra kinyújtott tésztát megkenjük szósszal, de csak a felére teszünk feltétet, viszont arra bőségesen. Ráhajtjuk a másik felét, a széleit jó alaposan összenyomkodjuk. A tetejét megszurkáljuk, megkenjük vízzel, vagy tojássárgájával, és ugyanúgy sütjük, mint a sima pizzákat.
A jamie oliver pizzája kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »