Húsos tészta tepsiben sajttal, tejfölösen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 ek házi darált paprika
- 3 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb darab paradicsom)
- 1 tubus zöldfűszeres tömlős sajt (100 g, de lehet más ízesítésű is)
- 2+2 nagy ek tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 50 dkg szarvacska tészta
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi darált paprikával, paradicsommal és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. (Ha már elfőtt a víz, de még nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, ez függ a hústól.)
A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még bele egy kevés só. A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.
Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd ráreszeljük a sajt felét, erre halmozzuk a maradék tésztát.
A tetejét lekenjük vékonyan 2 evőkanálnyi tejföllel és megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világos barnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki nagyon.
Tipp:
Szeretjük a sajtos tésztákat, ebbe most egy kevés darált húst is tettem. Nem a szokásos paradicsomos a ragu, hanem tejfölös. Melegen még nyúlós benne a sajt, hidegen pedig már szépen kockára lehet vágni a rakott tésztát.Egész nagy adag lett, 4 éhes felnőtté, de ha készül előtte leves, akkor még 6 fő számára is elegendő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »