Milánói makaróni recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg al dentére főzött makaróni tészta
- 25 dkg sonka, felkockázva
- 50 dkg csiperkegomba, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 0,5 l paradicsompüré
- só
- bors
- bazsalikom
- oregano
- reszelt trappista sajt
- cukor
- olíva olaj
Elkészítés:A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát, amelyet pirítsunk addig, amíg levet nem enged. Közben sózzunk, borsozzunk. Ezt követően öntsük fel a gombát a paradicsompürével, és kevergetés mellett kezdjük őket forralni, hogy a paradicsompüré veszítsen a víztartalmából. Néhány perc múlva tegyük bele a sonkát is a milánói alapba, majd ha a szósz már majdnem elkészült, akkor tegyük bele a fokhagymát és a zöldfűszereket is. Cukrot csak akkor tegyünk a milánói alapba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak éreznénk azt.
Amint látják, a paradicsompüré miatt nem kell vizet adni a recepthez. Fontos azonban, hogy a püré víztartalmából forraljunk el, hogy a milánói szósz ne legyen túl híg – és persze azt is vegyük számításba, hogy a gombának is magas a víztartalma.
A kész milánói szószt halmozzuk rá a frissen kifőtt makaróni tésztára, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és már fogyaszthatjuk is.
A milánói makaróni mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz vörösbort, mondjuk kékfrankost.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »