Milánói makaróni recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg al dentére főzött makaróni tészta
- 25 dkg sonka, felkockázva
- 50 dkg csiperkegomba, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 0,5 l paradicsompüré
- só
- bors
- bazsalikom
- oregano
- reszelt trappista sajt
- cukor
- olíva olaj
Elkészítés:A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát, amelyet pirítsunk addig, amíg levet nem enged. Közben sózzunk, borsozzunk. Ezt követően öntsük fel a gombát a paradicsompürével, és kevergetés mellett kezdjük őket forralni, hogy a paradicsompüré veszítsen a víztartalmából. Néhány perc múlva tegyük bele a sonkát is a milánói alapba, majd ha a szósz már majdnem elkészült, akkor tegyük bele a fokhagymát és a zöldfűszereket is. Cukrot csak akkor tegyünk a milánói alapba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak éreznénk azt.
Amint látják, a paradicsompüré miatt nem kell vizet adni a recepthez. Fontos azonban, hogy a püré víztartalmából forraljunk el, hogy a milánói szósz ne legyen túl híg – és persze azt is vegyük számításba, hogy a gombának is magas a víztartalma.
A kész milánói szószt halmozzuk rá a frissen kifőtt makaróni tésztára, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és már fogyaszthatjuk is.
A milánói makaróni mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz vörösbort, mondjuk kékfrankost.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

