Laktató burek recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag istant élesztő
- kb 2 dl tej
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 fej saláta
- 2-3 fej vörös vagy lilahagyma
- 0,5 kg darált hús
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a tejet tésztává gyúrom. A tejet folyamatosan adom hozzá, nem biztos, hogy kell az egész.1 órát pihentetjük meleg helyen. Amikor kész kinyújtom és kb 8*8 cm kockákat vágok belőle, de ez attól függ mekkorát szeretnénk. Ebbe megy bele a töltelék egy picit rakunk a közepére és összehajtjuk és forró olajban forgatva kisütjük.A tölteléknél a darált húst előtte kissé megfőzzük kis piros paprikával, vagy ahogy szeretnénk. Körülbelül 15 darab jön ki belőle. Jó étvágyat :)
Tipp:
A húst ízlés szerint fűszerezzük. Amikor kész mellé lehet egy kis tejfölt tenni. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »