Laktató burek recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag istant élesztő
- kb 2 dl tej
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 fej saláta
- 2-3 fej vörös vagy lilahagyma
- 0,5 kg darált hús
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sót, az élesztőt és a tejet tésztává gyúrom. A tejet folyamatosan adom hozzá, nem biztos, hogy kell az egész.1 órát pihentetjük meleg helyen. Amikor kész kinyújtom és kb 8*8 cm kockákat vágok belőle, de ez attól függ mekkorát szeretnénk. Ebbe megy bele a töltelék egy picit rakunk a közepére és összehajtjuk és forró olajban forgatva kisütjük.A tölteléknél a darált húst előtte kissé megfőzzük kis piros paprikával, vagy ahogy szeretnénk. Körülbelül 15 darab jön ki belőle. Jó étvágyat :)
Tipp:
A húst ízlés szerint fűszerezzük. Amikor kész mellé lehet egy kis tejfölt tenni. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

