Császári tészta recept

Hozzávalók:
- 40-50 dkg császárszalonna
- csipetnyi bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tejföl(elhagyható)
- 1 tk fokhagymakrém vagy 3 cikk fokhagyma
- 1/2 kg penne vagy fusilli tészta
- só a tészta vízbe
- 30 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm, hideg vízzel leöblítem és leszűröm. A császárszalonnát apró kockára vágom, kevés olajon megpirítom( óvatosan, mert fröcsköl), meghintem borssal. Amikor szép aranybarna, ráöntöm a tejszínt, a és fokhagymakrémet/ zúzott fokhagymát is belekeverem, (ha túl sűrű, akkor jöhet bele a tejföl, de nem szükséges). Összeforralom és kész. Én sózni nem szoktam, mert a szalonna elég sós, de persze ízlés szerint lehet azt is bele tenni. Megfelelő mennyiségű tésztát lapos tányérra szedek, meglocsolom a császári szósszal és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »