Császári tészta recept

Hozzávalók:
- 40-50 dkg császárszalonna
- csipetnyi bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tejföl(elhagyható)
- 1 tk fokhagymakrém vagy 3 cikk fokhagyma
- 1/2 kg penne vagy fusilli tészta
- só a tészta vízbe
- 30 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm, hideg vízzel leöblítem és leszűröm. A császárszalonnát apró kockára vágom, kevés olajon megpirítom( óvatosan, mert fröcsköl), meghintem borssal. Amikor szép aranybarna, ráöntöm a tejszínt, a és fokhagymakrémet/ zúzott fokhagymát is belekeverem, (ha túl sűrű, akkor jöhet bele a tejföl, de nem szükséges). Összeforralom és kész. Én sózni nem szoktam, mert a szalonna elég sós, de persze ízlés szerint lehet azt is bele tenni. Megfelelő mennyiségű tésztát lapos tányérra szedek, meglocsolom a császári szósszal és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »