Császári tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Császári tészta

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg császárszalonna
  • csipetnyi bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek tejföl(elhagyható)
  • 1 tk fokhagymakrém vagy 3 cikk fokhagyma
  • 1/2 kg penne vagy fusilli tészta
  • só a tészta vízbe
  • 30 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm, hideg vízzel leöblítem és leszűröm. A császárszalonnát apró kockára vágom, kevés olajon megpirítom( óvatosan, mert fröcsköl), meghintem borssal. Amikor szép aranybarna, ráöntöm a tejszínt, a és fokhagymakrémet/ zúzott fokhagymát is belekeverem, (ha túl sűrű, akkor jöhet bele a tejföl, de nem szükséges). Összeforralom és kész. Én sózni nem szoktam, mert a szalonna elég sós, de persze ízlés szerint lehet azt is bele tenni. Megfelelő mennyiségű tésztát lapos tányérra szedek, meglocsolom a császári szósszal és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Jó étvágyat!