Bolognai spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg al dentére főzött spagetti
- 50 dkg darált marhahús (setés, vagy csirkehússal is helyettesíthető)
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 db paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
- oregano
- bazsalikom
- ízlés szerint cukor
- olíva olaj
- parmezán sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát egy kis olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst addig kell pirítani, amíg kérges nem lesz. Ezt követően hozzáadhatjuk az alaphoz a paradicsomot, és a paradicsompürét, majd sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk puhára a húst. Párolás közben figyeljünk az ételre, ha kell öntsünk alá egy kis vizet. Ha a bolognai alap már majdnem kész, csak akkor adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldfűszereket. Cukrot csak akkor tegyünk a bolognai szószba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak érzenénk.
A kész bolognai szószt halmozzuk a frissen kifőtt tésztára, szórjuk meg parmezán sajttal, és már készen is vagyunk.
Tipp:
A bolognai spagettihez válasszanak egy nagyon könnyű, száraz vörösbort, mondjuk egy kékfrankost.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »