Bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg al dentére főzött spagetti
  • 50 dkg darált marhahús (setés, vagy csirkehússal is helyettesíthető)
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 db paradicsom, meghámozva, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • ízlés szerint cukor
  • olíva olaj
  • parmezán sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát egy kis olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst addig kell pirítani, amíg kérges nem lesz. Ezt követően hozzáadhatjuk az alaphoz a paradicsomot, és a paradicsompürét, majd sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk puhára a húst. Párolás közben figyeljünk az ételre, ha kell öntsünk alá egy kis vizet. Ha a bolognai alap már majdnem kész, csak akkor adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldfűszereket. Cukrot csak akkor tegyünk a bolognai szószba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak érzenénk.

A kész bolognai szószt halmozzuk a frissen kifőtt tésztára, szórjuk meg parmezán sajttal, és már készen is vagyunk.

Tipp:

A bolognai spagettihez válasszanak egy nagyon könnyű, száraz vörösbort, mondjuk egy kékfrankost.