Hozzávalók:
Elkészítés:
A vöröshagymát egy kis olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst. A húst addig kell pirítani, amíg kérges nem lesz. Ezt követően hozzáadhatjuk az alaphoz a paradicsomot, és a paradicsompürét, majd sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk puhára a húst. Párolás közben figyeljünk az ételre, ha kell öntsünk alá egy kis vizet. Ha a bolognai alap már majdnem kész, csak akkor adjuk hozzá a fokhagymát és a zöldfűszereket. Cukrot csak akkor tegyünk a bolognai szószba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak érzenénk.
A kész bolognai szószt halmozzuk a frissen kifőtt tésztára, szórjuk meg parmezán sajttal, és már készen is vagyunk.
A bolognai spagettihez válasszanak egy nagyon könnyű, száraz vörösbort, mondjuk egy kékfrankost.