Húsos-sajtos sült spagetti recept
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti tészta
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek olaj
- 1 kk só
- 1/3 kk őrölt bors
- 1 borsónyi házi fokhagymakrém
- 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
- 1 nagy csipet őrölt oregánó
- 1 nagy csipet cukor
- 2,5 dl sűrű paradicsomlé
- 25 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára főzzük.
Átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.
Ha már puha a hús, és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a paradicsomlevet, és jó sűrűre főzzük.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, belereszelünk kb. 20 dkg sajtot, és jól összeforgatjuk.
Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés sóval ízesíteni.
Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk.
A maradék sajtot a tetejére reszeljük.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam, és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni. Azt már sajnos nem volt lehetőségem lefotózni ;-)
A húsos-sajtos sült spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 9 g