Húsos kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg liszt
- só
- bors ízlés szerint
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 2 zsemle
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 ek zsír
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és még melegen krumpli nyomón átnyomjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a borsot ízlés szerint. Összegyúrjuk, és félretesszük kicsit pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket.
A zsemlét megáztatjuk a tejben, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a kifacsart zsemlét, a tojást és a fűszereket.
A tésztát 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk, amiket belehelyezünk a muffin sütőbe. Kosárka alakúra bélelve ki a sütőt.
A töltelékből minden kosárkát jó kétharmad részig rakjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, és egy kicsit kisebb szaggatóval annyi kört szaggatunk, amennyi kosárkánk van. Minden kosárka tetejére rakunk egyet. Betesszük 190-200 fokos sütőbe sülni, és kb. 1 óra alatt készre sütjük.
A húsos kosárka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 3 g