Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos kosárka recept

Húsos kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg burgonya
    • 50 dkg liszt
    • bors ízlés szerint

    Töltelék:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 zsemle
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tej
    • 1 ek zsír
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és még melegen krumpli nyomón átnyomjuk.
    Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a borsot ízlés szerint. Összegyúrjuk, és félretesszük kicsit pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket.

    A zsemlét megáztatjuk a tejben, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a kifacsart zsemlét, a tojást és a fűszereket.

    A tésztát 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk, amiket belehelyezünk a muffin sütőbe. Kosárka alakúra bélelve ki a sütőt.

    A töltelékből minden kosárkát jó kétharmad részig rakjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, és egy kicsit kisebb szaggatóval annyi kört szaggatunk, amennyi kosárkánk van. Minden kosárka tetejére rakunk egyet. Betesszük 190-200 fokos sütőbe sülni, és kb. 1 óra alatt készre sütjük.

    A húsos kosárka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 160 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá