Húsos kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg liszt
  • bors ízlés szerint

Töltelék:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 2 egész tojás
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 ek zsír
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és még melegen krumpli nyomón átnyomjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a borsot ízlés szerint. Összegyúrjuk, és félretesszük kicsit pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket.

A zsemlét megáztatjuk a tejben, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát. A darált húshoz adjuk a hagymát, a kifacsart zsemlét, a tojást és a fűszereket.

A tésztát 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb szaggatóval köröket szaggatunk, amiket belehelyezünk a muffin sütőbe. Kosárka alakúra bélelve ki a sütőt.

A töltelékből minden kosárkát jó kétharmad részig rakjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, és egy kicsit kisebb szaggatóval annyi kört szaggatunk, amennyi kosárkánk van. Minden kosárka tetejére rakunk egyet. Betesszük 190-200 fokos sütőbe sülni, és kb. 1 óra alatt készre sütjük.