Húsos káposztás tészta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés dagadó
- 3-4 nagyobb vöröshagyma
- 1 kg fehér káposzta
- 10 dkg zsír
- 60 dkg nagy kocka tészta
- só
- bors
- kaporlevél
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A “félfőre” vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.
A hagymára tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, és nagy lángon pirítsuk. A kifehéredett húsra tegyük rá a laskára szeletelt káposztát, és mérsékelt tűzön pároljuk puhára. (Ha szükséges, öntsünk rá 1-2 dl vizet.)
Tegyünk rá ízlés szerint sót, borsot, kaporlevelet, majd öntsük az 1 dl fehér bort a puhára párolt káposztás húsra. 5 percig forraljuk össze.
A kifőzött tésztára rátesszük a káposztás húst, kaporlevéllel megszórjuk és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »