Húsos káposztás tészta recept
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés dagadó
- 3-4 nagyobb vöröshagyma
- 1 kg fehér káposzta
- 10 dkg zsír
- 60 dkg nagy kocka tészta
- só
- bors
- kaporlevél
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A “félfőre” vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.
A hagymára tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, és nagy lángon pirítsuk. A kifehéredett húsra tegyük rá a laskára szeletelt káposztát, és mérsékelt tűzön pároljuk puhára. (Ha szükséges, öntsünk rá 1-2 dl vizet.)
Tegyünk rá ízlés szerint sót, borsot, kaporlevelet, majd öntsük az 1 dl fehér bort a puhára párolt káposztás húsra. 5 percig forraljuk össze.
A kifőzött tésztára rátesszük a káposztás húst, kaporlevéllel megszórjuk és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

