Húsos káposztás tészta recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertés dagadó
- 3-4 nagyobb vöröshagyma
- 1 kg fehér káposzta
- 10 dkg zsír
- 60 dkg nagy kocka tészta
- só
- bors
- kaporlevél
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A “félfőre” vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.
A hagymára tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, és nagy lángon pirítsuk. A kifehéredett húsra tegyük rá a laskára szeletelt káposztát, és mérsékelt tűzön pároljuk puhára. (Ha szükséges, öntsünk rá 1-2 dl vizet.)
Tegyünk rá ízlés szerint sót, borsot, kaporlevelet, majd öntsük az 1 dl fehér bort a puhára párolt káposztás húsra. 5 percig forraljuk össze.
A kifőzött tésztára rátesszük a káposztás húst, kaporlevéllel megszórjuk és tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »