Húsgombócos tészta recept
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 3 fej hagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors
- 1 kanál zsír, vagy olaj
- 2 kanál törött paprika
- fél kg metélt tészta
- 2 dl tejföl
Elkészítése: A darált húsból 1 hagymával, tojással, sóval, borssal kisebb húsgombócokat készítünk. A maradék hagymából zsíron, pirospaprikával pörkölt szaftot készítünk és beletesszük a húsgombócokat. 20-25 percig főzzük. Egy kikent tepsibe tesszük a kifőzött tésztát, majd ráöntjük a gombócokat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

