Húsgombócos tészta recept

Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 3 fej hagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 1 kanál zsír, vagy olaj
- 2 kanál törött paprika
- fél kg metélt tészta
- 2 dl tejföl
Elkészítése: A darált húsból 1 hagymával, tojással, sóval, borssal kisebb húsgombócokat készítünk. A maradék hagymából zsíron, pirospaprikával pörkölt szaftot készítünk és beletesszük a húsgombócokat. 20-25 percig főzzük. Egy kikent tepsibe tesszük a kifőzött tésztát, majd ráöntjük a gombócokat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 10 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »