Húsgombócos tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 3 fej hagyma
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 kanál zsír, vagy olaj
  • 2 kanál törött paprika
  • fél kg metélt tészta
  • 2 dl tejföl

Elkészítése: A darált húsból 1 hagymával, tojással, sóval, borssal kisebb húsgombócokat készítünk. A maradék hagymából zsíron, pirospaprikával pörkölt szaftot készítünk és beletesszük a húsgombócokat. 20-25 percig főzzük. Egy kikent tepsibe tesszük a kifőzött tésztát, majd ráöntjük a gombócokat és meglocsoljuk tejföllel.  Forró sütőben 10 percig sütjük.