Húsgombócos paradicsomos tészta sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál Worcestershire szósz
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )
- olaj (4-5 ek)
- só, bors
- 40 dkg orsótészta
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle.
Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.
Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »