Húsgombócos paradicsomos tészta sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál Worcestershire szósz
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )
- olaj (4-5 ek)
- só, bors
- 40 dkg orsótészta
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle.
Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.
Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »