Hóvégi nudli recept

Hozzávalók:
- 1 kg. burgonya
- 14 dkg. liszt
- 3 dkg. vaj
- 6 dkg. kolozsvári szalonna
- só
Elkészítése: A héjába főtt burgonyát még melegen lehámozzuk, áttörjük, és a liszttel, sóval kemény tésztát gyúrunk. A kockázott szalonnát serpenyőbe megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vastag hurkákra gyúrjuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk, majd nudlit formázunk belőle. A nudlikat beletesszük egy kivajazott tálba, rászórjuk a visszamaradt szalonnát, és előmelegített sütőbe 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »