Hóvégi nudli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg. burgonya
- 14 dkg. liszt
- 3 dkg. vaj
- 6 dkg. kolozsvári szalonna
- só
Elkészítése: A héjába főtt burgonyát még melegen lehámozzuk, áttörjük, és a liszttel, sóval kemény tésztát gyúrunk. A kockázott szalonnát serpenyőbe megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vastag hurkákra gyúrjuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk, majd nudlit formázunk belőle. A nudlikat beletesszük egy kivajazott tálba, rászórjuk a visszamaradt szalonnát, és előmelegített sütőbe 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.