Hóvégi nudli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg. burgonya
  • 14 dkg. liszt
  • 3 dkg. vaj
  • 6 dkg. kolozsvári szalonna

Elkészítése: A héjába főtt burgonyát még melegen lehámozzuk, áttörjük, és a liszttel, sóval kemény tésztát gyúrunk. A kockázott szalonnát serpenyőbe megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vastag hurkákra gyúrjuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk, majd nudlit formázunk belőle. A nudlikat beletesszük egy kivajazott tálba, rászórjuk a visszamaradt szalonnát, és előmelegített sütőbe 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütjük.