Hot dog házi zsemléből recept
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A megolvasztott vajat összekeverjük a liszttel, tojással, sóval majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Egy órán át kelni hagyjuk.
Miután megkelt, gyúródeszkán megformázunk 8 körülbelül egyforma nagyságú zsömlét, kutyafej formát kialakítva. A füleknél kicsit bevágjuk a tésztát.
Így formáztam: https://ideafashion.hu/hot-dog-kicsit-maskepp/
Megkent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd babból kirakjuk a szemeit és az orrát és végül lekenjük egy tojással, még 30 percig kelni hagyjuk.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 15-20 percig sütjük.
Mikor már kicsit langyosodott, kettévágjuk és megtöltjük salátalevéllel, virslivel, mintha a szájában tartaná.
Tipp:
A babot lehet helyettesíteni akár mazsolával is ha édes verzióban készítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

