Házi túrós csusza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- langyos víz, mennyit felvesz a tészta
Elkészítése:
Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat is, majd annyi langos vízzel gyúrjuk össze, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Sodrófával vékonyra sodorjuk, majd ha már elég vékony jól meglisztezzük a tésztát és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ha ez megvan, a sodrófára feltekert tésztát felül középen elvágjuk, így szabadítjuk meg a sodrófától :) (hosszú téglalap alakú tésztát kapunk ), majd ezt a téglalap alakú tésztát még két egyenlő részre elvágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztát kapjunk.(3 egyforma vastagságú csík)
Nagy pengéjű, éles kés ajánlott hozzá. Ezután egy csíkot elénk teszünk a gyúrótáblán, bal kezünkkel megfogjuk a tésztát, jobb kezünkkel vékony tésztákat szelünk belőle, amilyen a fotón is látható.
Közben felteszünk enyhén sós vizet forrni. A másik kettő tésztával is így járunk el. Kicsit közben lisztezhetjük is a vékony csíkokat, ha ragadnának. (egy kevés liszt rá és a két kezünkkel jól átforgatjuk őket.)Ha felforrt a víz kifőzzük a tésztákat, és olajat vagy kis zsírt teszünk rá és összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze. A tészta akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Túróval, tejföllel, sült szalonnával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »