Házi túrós csusza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 ek só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- langyos víz, mennyit felvesz a tészta
Elkészítése:
Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat is, majd annyi langos vízzel gyúrjuk össze, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Sodrófával vékonyra sodorjuk, majd ha már elég vékony jól meglisztezzük a tésztát és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ha ez megvan, a sodrófára feltekert tésztát felül középen elvágjuk, így szabadítjuk meg a sodrófától :) (hosszú téglalap alakú tésztát kapunk ), majd ezt a téglalap alakú tésztát még két egyenlő részre elvágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztát kapjunk.(3 egyforma vastagságú csík)
Nagy pengéjű, éles kés ajánlott hozzá. Ezután egy csíkot elénk teszünk a gyúrótáblán, bal kezünkkel megfogjuk a tésztát, jobb kezünkkel vékony tésztákat szelünk belőle, amilyen a fotón is látható.
Közben felteszünk enyhén sós vizet forrni. A másik kettő tésztával is így járunk el. Kicsit közben lisztezhetjük is a vékony csíkokat, ha ragadnának. (egy kevés liszt rá és a két kezünkkel jól átforgatjuk őket.)Ha felforrt a víz kifőzzük a tésztákat, és olajat vagy kis zsírt teszünk rá és összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze. A tészta akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Túróval, tejföllel, sült szalonnával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »