Házi ravioli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl víz
- 50 dkg darált pulykamell
- szárított medvehagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a vízzel és kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel. 20 percig pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket: a húst megpirítjuk kevés olajon, majd fűszerezzük (medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma). Amikor már félig megfőtt, akkor levesszük a tűzről.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle. A közepére halmozunk egy kiskanál húst, félbehajtjuk, hogy háromszög formát vegyen fel és villával összenyomkodjuk a szélét. Forró, sós, olajos vízben kifőzzük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megfuttatjuk, mehet rá a paradicsom és a fűszerekkel összefőzzük. Ha kell sózzuk, édesítjük. Reszelt sajttal, forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

