Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi pizza recept

Házi pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 (50g) élesztő
    • 0,5 dl étolaj
    • csipet só
    • langyos víz

    Paradicsomszósz:

    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
    • 1 ek ketchup
    • 1 tk bazsalikom
    • pici só
    • bors
    • cukor

    1. feltét:

    • 15 dkg paprikás szalámi (vékonyan szeletelve)
    • 15 szem olívabogyó
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg feta sajt

    2. feltét:

    • 20 dkg pulykasonka
    • 1 üveg szeletelt gomba
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg feta sajt

    3. feltét:

    • 2 pár virsli
    • 1 kis konzerv kukorica
    • 8 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg feta sajt

    4. feltét

    • 1 paradicsomos szardínia konzerv
    • 6 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg feta sajt

    Elkészítése:

    A paradicsomszósszal kezdünk, mert hűlnie kell!

    A 2 paradicsomot forró vízbe tesszük 10mp-re, majd lehúzzuk a héját, és a húsát összekockázzuk, félretesszük.

    A vöröshagymát szintén apró kockákra vágjuk, és a ráreszelt fokhagymával az olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük bazsalikommal.

    6-7 perc főzés után belekeverjük a sűrített paradicsomot és a ketchupot, s miután felforrt (kóstolunk, ha kell, fűszerezhetjük még) levesszük a tűzről, és időnként kevergetjük, hűtjük.

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos vízzel felöntjük. Lefedve hagyjuk az élesztőt felfutni.
    Amikor az élesztő feljött, beletesszük a tejfölt és az olajat, jól összedolgozzuk, szép sima puha gombóccá gyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Ezalatt a feltétet előkészítjük.

    Lereszeljük a sajtot, a fetát 4 felé osztjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát és a kukoricát leszűrjük a levétől.

    Előkészítjük a sütőlemezeket, azaz kibéleljük sütőpapírral.

    Az időközben megkelt tésztát 4 tepsiméretre vágjuk, egyenként kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és beletesszük a tepsibe.
    Elosztjuk rajtuk a már félig kihűlt paradicsomszószt, és elkenjük a tetején.

    A feltéteket szépen, gusztán elrendezzük rajtuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, rátépkedjük, vagy rácsíkozzuk a feta sajtot is.

    Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15 perc alatt (tepsinként) megsütjük.

    Tipp:

    Gyerekzsúrra, partira, vagy csak egy szombat esti baráti összejövetelhez ajánlom ezt az alap pizza receptet, mert az összköltség: 2.300Ft
    Miután felszeleteltem (30 szelet jött ki), szeletenként kb. 77 Ft, tehát olcsó, kiadós, házi, friss, ám mindehhez tudni kell vásárolni is! :)

    A házi pizza kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 278 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá