Házi laktató pizza recept
Hozzávalók:
- 250 g kockázott bacon
- fél konzerv kukorica
- egy mini mozzarella
- 100 g fetasajt
- egy közepes fej vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fűszeres paradicsomszósz
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 ek olaj
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tk só
- 1.5 dl langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és 20 percig kelesztjük.
Ha a sütőpapíros tepsibe nyújtottuk a tésztát, megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (én most ketchuppel kentem meg, mert pont elfogyott a paradicsomszószom). Egyenletesen elosztjuk rajta a kockázott bacont, megszórjuk kukoricával, rátépkedünk egy mini mozzarellát és rákockázzuk a fetát. Végül a hagymát vékony csíkokra vágjuk és rászórjuk.
Előmelegített sütőben erős fokozaton sütjük. Mikor már egy kis színt kapott, kivesszük és ráütjük a tojásokat is, de aki keményen szereti, még sütés előtt ráütheti. Így mire megsül és aranybarna színt kap, a tojások még lágyak, finom folyósok lesznek. Végül szeleteljük és tálaljuk. Mi alig bírtuk megvárni, hogy kihűljenek, még melegen hozzáláttunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

